28 May 2008

270508 Ujung Sapuh dan Muara

270508 Selasa,Ujung Sapuh dan Muara.
Kami cuba mengandang udang di Pepatan hanya dapat lebih kurang 20 ekor saja,ini tidak cukup untuk umpan rawai.Sementara menunggu air surut kira kira jam 11 pm kami cuba memancing di depan kapal semen dapat dua ekor ketambak,setelah air surut baru lah kami mencari wak wak di seberang pelabuhan dapat kira kira 40 ekor.Setelah itu kami berehat dekat sana juga sambil memberi umpan rawai.saya juga memancing di sana wow ikan sangat lapar di seberang pelabuhan saya dapat 8 ekor 2 lapih 6 ketambak.
Rawai kami dapat bawan (unpak kuning) 8 ekor dan anak ikan yu.
26 May 2008

250508 Ujung sapuh


250508 Ujung Sapuh.
Rancangan hari ini merawai dan memukat udang.Kami memukat  udang.Kami melabuh pukat udang dekat dengan pancang besi merah di ujung sapuh,saya juga sangat ramai orang memukat udang yang agak jauh dari kami (seperti di gambar). setelah pukat kami tarik udangnya banyak sekali lalu kami pasang lagi pukat yang lain, kami dapat hampir satu coolbox udang.
Setelah dapat umpan kami pun memasang rawai di Ujung sapuh dapat lah ikan seperti dalam gambar.
220508 MUara Putus

220508 Muara putus.

Kami tigaorang, saya hj jam dan azwan turun merawai  di muara putus. Sambil memasang umpan rawai itu juga kami memancing di Sawar sawar,dapat se ekor berahan.
Semasa kami memasang rawai tiba tiba air pasang datang dengan sangat deras se hingga pelampong rawai pun hampir tengglam.Air naik 4 point.Hanya ini lah yang dapat pada malam itu