27 December 2007

271207 penurunan perahu jerudong


kami seramai 4 orang saja saja hendak relek di penurunan perahu jerudong apa lagi bawa pancing la mana tau ada kapas kapas ke,usus k bolih jua enjoy cikit sambil itu aku pasang pancing ungah, ada jua ungah atu try sekali tapi terus putus lepas itu aku tunggu lagi sekali 80lb line ku kena tarik nahh... naik tia kesili atu,kami kan bagi arah orang plang tu tapi inda ia mau  abis atu ada tia cerita nya tu, balik tah kami.

memancing di sekitar kg ayer


lighthouse hijau dekat pulau ayam ikan sembilang dapat empat ekor sembilang salah satu nya lebih dari satu kilo,ada juga ikan lain seperti gulama, kapas kapas, kalakitok dan lain lain lagi.happy jua rasa nya di kampung ayer ini air nya maseh bersih kerana maseh terdapat berbagai jenis ikan yang bolih di pancing. 

si jampang





Kalau sudah karak lunch break pun tumpang sekaki

Lima ekor tapah dan hampir 10kg baung


Kami membuat trip ke kampung buau dengan dua buah perahu ,waktu itu air baru hendak naik dalam adek saya berancana handak casting tapah saya dan anak adek saya cuma memancing saja,hasil nya sungguh memuas kan ikan tapah dapat lima ekor cuma size nya agak kecil dan ikan baung kami dapat hampir 10 kilo

24 December 2007

Tapah

walau pun hari ujan layan jua ,janji adakan d bawa balik.

tapah

untuk makan malam 



Ujung serasa

Kalau lurus tampat nya  makan jua kerapu  sama ketambak atu ,umpan nya wak wak plang ni sal air nya pasang malam bah ia tah ia lapar tu.

Ungah kat penurunan perahu Jerudong

Kalau time heng kurang baik camani tah ganya oleh sal yang lain putus saja ia tah membari kan memakai tangsi 100 paun tu biar bongkar sama sama batu nya atu. Malam atu tiga yang putus.

Ungah kat penurunan perahu Jerudong

Dapat dua ekor pun jadi la.... Yang basar atu dakat tiga kilo bah

tapah lima kilo


ani kalau rajin casting aing lagi mengana ada tah kan di layan tu kadang kadang braided 50lb atu inda membari bari ,ia tah hilang rapala tu terabang dua puluh ringgit.